Om Skills

Sedan barnsben har jag drömt om att bli frisör och ha en egen salong på gamla väster. 2007 startade jag min resa och öppnade min första lilla salong. Det var en tuff start och till en början var det väldigt svårt att bygga upp verksamheten och hitta kunder. Det enda som fungerade var mun till mun metoden, men det tog väldigt lång tid att hitta lojala kunder och etablera sig på marknaden.

Redan från början insåg jag att mitt engagemang var helt avgörande för om jag skulle lyckas eller inte. Och jag var fast besluten om att jag skulle lyckas. Men att stå ensam med en dröm som kändes så avlägsen var en tuff utmaning.

2010 förändrades dock mycket. Jag valde att sälja salongen till en nära vän för att flytta till New York och jobba på en av de stora salongerna. Men så kom dagen då jag fick veta att min vän gått bort. Det tog otroligt hårt på mig och efter ett tag beslutade jag mig för att återvända och driva salongen vidare, dels för hennes skull, men även för att uppfylla min stora dröm.

När jag sen för 10 år sedan gick längs Engelbrektsgatan såg jag den perfekta salongen att förverkliga min dröm i. Jag visste exakt vart jag skulle ha frisörstolarna, receptionen, fransstudion och produkthyllorna. Jag visste hur det fina ljusinsläppet skulle reflekteras i mina kunders hår, hur takhöjden och den stora kvadratmeterytan på 230 kvm skulle göra salongupplevelsen lyxigare. Men när jag fick se prislappen, så insåg jag att jag inte var där än. Den var en allt för stor risk så här tidigt.

Spola fram 10 år: Idag driver jag och mitt fantastiska team av kollegor Malmös kanske lyxigaste salong där du kan hitta allt från frisörer och nagelteknologer till injektionsbehandlare och laserspecialister. Och min dröm har gått i uppfyllelse.

Inget av detta hade varit möjligt utan er, älskade kollegor, kunder, vänner och familj. Tack för ert stöd och förtroende under alla dessa år.

/Tamara